Skip to content

Fyra starka argument för solceller i Örebro

3588777122_77be6d4553_b

En investering i solceller sänker dina elkostnader från dag 1. Försäljning av överskottsel från solcellsanläggningen till din elleverantör (behöver inte vara en lokal leverantör av elektricitet i Örebro) och din egen minskade elförbrukning gör att du sparar pengar när du installerat solceller. Även om du måste låna av banken.

Lägre priser på solpaneler, växelriktare samt mer erfarna montörer och elektriker med “know how” som gör installationen av solceller snabbare, gör att ditt lilla kraftverk uppbyggt på solceller i Örebro betalat sig själv inom så kort tid som 7-8 år jämfört med det dubbla för bara några år sedan.

Med egen utvinning av solenergi genom dina solceller så påverkas du i mindre grad av stigande elpriser. Du ökar graden av självhushållning när det gäller energi. Idag så bidrar staten med 48,5% av beloppet för batteri och arbete när du skaffar en energilagring. Genom att själv lagra solenergi i batteriet lokalt i ditt hem i Örebro i stället för att köpa el så sänker du kostnaderna ytterligare. Ju högre elpriser, desto lönsammare blir energilagring ihop med solceller.

När fungerar då energilagringen bäst? Det är under perioder med dåligt väder då ditt fulltankade batteri lagrat in energi från dina solceller och stöttar dessa under perioden. Nattetid samma sak. Batteriet hjälper till när solcellerna inte producerar elektricitet.

Huawei_Luna.pdf
An_image_representing_solar_energy

Genom att investera i solceller till ditt tak så ökar du värdet på fastigheten inför framtida försäljning. Flera undersökningar har visat på en värdeökning mellan 8-15% beroende på pris på fastigheten. Även om din villa i Örebro ligger på den högre prisskalan så kan du räkna med en värdeökning på den dubbla investeringskostnaden när du väl ska sälja.

Vad du bör tänka på här är att välja estetiskt tilltalande solpaneler. Paneler med solceller kommer i en mängd varianter. Dom helsvarta panelerna är det som dom flesta vill ha idag när dom investerar i solceller. Det är den erfarenhet vi har av installation av solceller Örebro under många år.

Ta vara på solen, dess energi är gratis. Solenergi är dessutom en förnybar energikälla som när den utvinns inte avger några utsläpp. Att investera i solceller är att investera för miljön samt minskar ditt koldioxidavtryck.

Många glömmer den här anledningen att skaffa solceller. Örebro och dess närområde ligger säkert dig varmast om hjärtat men genom att investera i solceller så hjälper du moder jord att klara sig från utsläpp och skövling av dess naturvärden som oftast kommer i spåren av andra typer av kraftproduktion.

Sun_in_a_beautiful_blue_sky_

Vanliga frågor om solceller.