Skip to content

Funderar du på att installera solceller i Örebro?

Vi på Solcell Montage hjälper dig gärna. På den här sidan kan du läsa mer om vårt företag. Solcell Montage AB utvecklades ur byggföretaget Trygga Bygg AB men det hela började med en golvfirma som grundades av min pappa Tore i början av 70-talet.

Tore är en av delägarna i Solcell Montage AB och fortfarande en resurs fast han är till åren kommen. Även om kroppen inte hänger med lika bra längre så är det inget fel på hans skarpa intellekt.

Jag lärde mig tidigt att nöjda kunder är den bästa reklam man kan få och såg hur pappa byggde sitt goda namn i branschen på förtroenden. I stort nätverk av kunder och kontakter. Jag fick tidigt lära mig hur viktigt det är att göra rätt för sig och man gör alltid gör om, ifall det inte blev bra från början.

Vi har fortsatt att driva bolaget som ett familjeföretag, men bytt inriktning några gånger. Jag har erbjudit plattsättning men också totalentreprenad inom badrum och kök och själv utfört de flesta moment. Takarbeten har också funnits med länge bland våra erbjudanden.

2018 bestämde jag mig för att börja installera solceller i Örebro och sedan dess har vi inte haft tid att titta bakåt. Efterfrågan på solceller har varit stor och Solcell Montage AB har gjort mer än 300 installationer av solpaneler i Örebro med omnejd. Att ge personlig service och ha kvar känslan av familjeföretag, fast vi är större nu, är fortfarande viktigt för mig.

En av anledningarna för mig att satsa på solenergi är att jag har en stark känsla för naturen och solenergi är en av de renaste energikällorna som finns.

Det känns extra kul att gå till jobbet när man har detta i åtanke. Inte minst i tider med stigande elpriser då det kan göra stor skillnad för hushåll, företag och bostadsrättsföreningar om dom kan producera gratis el med solpaneler och på så sätt täcka en stor del av energibehovet.

Daniel Lundgren, VD På Solcell Montage AB

video-thumb-min
Daniel instruerar nya talanger. Solcell Montage AB har inlett ett samarbete med Cernia. Vi har hand om praktikdelen av deras utbildning till färdig solcellsmontör.
IMG-20230425-WA0005

Vi finns med hela vägen från idé till installation

Det kan kännas komplicerat att sätta sig in i vad det innebär att ha solpaneler på taket. Oavsett om området är är helt nytt eller om du tidigare haft solceller och bor i Örebro eller Örebro Län, svarar vi gärna på dina frågor. Vi erbjuder kompletta lösningar med solpaneler anpassade efter just dina önskemål och har ett eget team med installatörer. Du behöver inte ta reda på vilka komponenter som fungerar tillsammans utan du väljer mellan färdiga solcellspaket som vi skräddarsyr efter dina behov. Självklart kan du även vända dig till oss efter installationen om du skulle ha frågor om solcellsanläggningen

Småhushåll driver utvecklingen av utbyggnaden av solceller i Örebro län men vi ser också ett ökande intresse bland företag och bostadsrättsföreningar. Du är välkommen att kontakta oss även om du är intresserad av göra en större solcellsinstallation än vad som passar på ett villatak. Vi utför allt från markmontage av solceller, tak och fasadinstallationer till solparker.

Bra pris på solceller inklusive montering

Om du jämför priser tror vi att du kommer att se att vi ligger rätt i förhållande de flesta av våra konkurrenter i Örebro och kringliggande län. Solpaneler och övriga komponenter kan dock kosta olika mycket beroende på om det är ett premiumprodukter eller billigast möjliga.

Kvalitet lönar sig i längden enligt vår erfarenhet och det är framförallt i förhållande till den höga kvalitén på våra produkter som vi kan erbjuda riktigt bra priser. Tänk på att en solcellsanläggning kan ha en livslängd på mer än 40 år. Kvalitén på solceller och övriga komponenter påverkar hur länge dina solpaneler kommer att producera el med hög verkningsgrad. Det finns alltså fler faktorer än inköpspriset som avgör hur bra investering en anläggning med solceller i Örebro blir i långa loppet.

Det är viktigt för oss att du snabbt ska kunna se vad en anläggning egentligen kostar. Vi kan därför erbjuda fast pris där installation och samtliga komponenter ingår. Det kommer inte att tillkomma några dolda kostnader.

Ett tryggt lokalt solcellsföretag i Örebro

Vi har funnits i branschen runt solceller i Örebro-regionen i några år nu och kommer inte att lämna den. Just nu etablerar sig många nya företag som erbjuder installation av solceller. När det gäller nya aktörer är det inte alltid så lätt att veta om de kommer att klara konkurrensen. Att välja en firma som försvinner från marknaden efter att de gjort en installation kan leda till problem för dig som kund. Väljer du oss på Solcells Montage AB kan du vara trygg i att vi kan lösa eventuella problem eller hjälpa dig att uppgradera din anläggning. Många år efter det att du har tagit den i bruk.

Att vi har funnits länge i Örebro Län innebär också att vi har en uppfattning om lokala förhållanden som bygger på gedigen erfarenhet.

Du ska kunna lita på att arbetet blir rätt utfört

Att montera solpaneler på ett tak är relativt okomplicerat och det brukar sällan ta mer än två till tre dagar för våra erfarna installatörer om det handlar om ett villatak. Det gäller dock att använda rätt fäst-system för solpaneler utifrån vad det är för tak och att arbeta på ett sätt som inte skadar underlaget. Det ska inte kunna komma in fukt i konstruktionen bara för att taket påverkats vid monteringen. Vi har inte bara bra materialgarantier utan även lång garanti på det arbete som vi utför.

Elsäkerhet är ett annat viktigt område. Enligt lag är det bara en elektriker med rätt behörighet som får koppla in en solcellsanläggning. Vi har en egen elektriker i vårt team och vi erbjuder följaktligen en nyckelfärdig lösning för dig med all kompetens samlat under samma tak.

Dina behov är vår utgångspunkt

Vissa solcellsföretag arbetar med ett mindre antal fasta lösningar som är svåra att skräddarsy utifrån kundens behov. Det kan handla om att du bara kan välja mellan tre olika storlekar på en en anläggning med solceller. Vi sätter ihop paket som ger dig den effekt du vill ha, med hänsyn till förutsättningarna på just ditt tak. Vi har dina behov av solenergi som utgångspunkt istället för att arbeta med samma paket med solpaneler gång på gång. Vi arbetar rationellt för att kunna sätta låga priser.

Vi kan montera solceller på olika typer av tak och har sett de mesta efter att ha gjort mer än 300 installationer av solpaneler i Örebro. Solceller kan vi.

Besiktning av solcellerna på plats

Det finns solcellsföretag i Örebro som planerar sammansättning av komponenter och hur installationen ska göras utan att först ha gjort ett besök på platsen. Mycket information finns att hämta digitalt och även vi kan ge ett ungefärligt pris på en solcellsanläggning i en viss storlek, utan att göra ett hembesök. Vi har ändå valt ett arbetssätt som bygger på att vi besöker våra kunder på plats. Alla tak är olika och för att kunna föreslå en optimal lösning utifrån era förutsättningar är det en del frågor om taket som vi behöver få svar på. Samtidigt blir ett bra tillfälle för er att få svar på era frågor om hur det är att producera gratis el med solceller i Örebro län.

Kom snabbt igång med att producera solenergi

Vi har alltid som mål att kunna installera en anläggning med solpaneler snabbt i Örebro län och i flera kringliggande kommuner. Solceller börjar producera mycket el tidigt på våren och om du bestämmer dig för att satsa på solenergi vill du inte vänta till sommaren, eller ännu längre, innan anläggning är på plats.

Kontakta oss om du har frågor om solenergi eller om du redan har bestämt dig för att skaffa solpaneler och bor i närheten av Örebro.