Varför Solel

Fyra starka argument för solel

En investering i solel sänker dina elkostnader från dag 1. Försäljning av överskottsel från till din elleverantör och din egen minskade elförbrukning gör att du sparar pengar när du installerat solceller. Även om du måste låna av banken. Lägre priser på paneler, växelriktare samt duktigare montörer och elektriker med “know how” som gör jobbet snabbare, gör att ditt lilla kraftverk på taket betalat sig själv inom så kort tid som 6-7 år jämfört med det dubbla för bara några år sedan.

Med egen utvinning av solenergi genom din solcellsanläggmimg så påverkas du i mindre grad av stigande ekpriser. Du ökar graden av självhushållning när det gäller energi. Idag så bidrar staten med 48,5% av beloppet för batteribank och arbete när du skaffar en energilagring. Genom att själv lagra solel i batteriet i stället för att köpa el så sänker du kostnaderna ytterligare. Ju högre elpriser, desto lönsammare blir energilagring.

Genom att investera i solceller till ditt tak så ökar du värdet på fastigheten inför framtida försäljning. Flera undersökningar har visat på en värdeökning mellan 8-15% beroende på pris på fastigheten. Även om din villa ligger på den högre prisskalan så kan du räkna med en värdeökning på den dubbla investeringskostnaden när du väl ska sälja.

Ta vara på solen, dess energi är gratis. Solenergi är dessutom en förnybar energikälla som när den utvinns inte avger några utsläpp. Att investera i solkraft är att investera för miljön i framtiden.